Menetelmien avulla voidaan tukea lasten ja nuorten hyvinvointia, vahvistaa kodin ja koulun keskinäistä ymmärrystä ja sujuvaa yhteistyötä sekä vahvistaa turvallista ja luottamuksellista ilmapiiriä kouluyhteisössä.

Erätauko-säätiö esittelee osastolla Erätauko-keskustelumenetelmää, jonka avulla voidaan käydä rakentavaa keskustelua eri lähtökohdista tulevien ihmisten kanssa. Erätauko nuorille -kokonaisuus tukee dialogitaitojen harjoittelemista sekä osallisuuden toteutumista. Kokonaisuus voi olla apuna oppimisessa, ryhmäytymisessä, joukkuehengen luomisessa, yhteisten kokemusten käsittelyssä, kodin ja koulun yhteistyössä sekä lasten ja nuorten osallisuuden vahvistamisessa. Kaikki materiaalit löytyvät maksutta Erätauko-säätiön nettisivuilta ja ovat vapaasti jokaisen käytettävissä.

Vanhempainliitto tarjoaa Educassa opetusalan ammattilaisille testattuja ja tutkimukseen perustuvia työkaluja mm. toimivan kodin ja koulun yhteistyön kehittämiseen sekä mm. kiusaamisen vastaiseen toimintaan. Liitto esittelee Educassa myös pelimuotoisia KESY-, SYKE- ja TOIVO-menetelmiä, joiden avulla lapsi ja nuori voi kertoa ajatuksiaan riippumatta siitä, minkälainen on hänen kykynsä sanallistaa asioita. TOIVOa voidaan hyödyntää myös aikuisten välisissä keskusteluissa.

Suomen Vanhempainliitto ja Erätauko-säätiön asiantuntijat ovat tavattavissa osastolla 6h100 koko tapahtuman ajan. Lisäksi Vanhempainliitto järjestää paneelikeskustelun Turvallinen ja hyvinvoiva kouluyhteisö – Onko vanhemmilla väliä? Tahto-lavalla lauantaina 25.1. klo 15. Keskusteluun osallistuu koulun ja kodin edustajia.

 

Osasto 6h100 ohjelma

Perjantai 24.1.

Lauantai 25.1.

 

Lisätietoja:
Nina Kaipio, järjestöpäällikkö, Suomen Vanhempainliitto
nina.kaipio@vanhempainliitto.fi
+358 44 4935 927

Laura Arikka, toimitusjohtaja, Erätauko-säätiö
laura.arikka@eratauko.fi
+358 44 579 2686

Uutiset

  • "Suurkiitos että saitte järjestymään tämän Erätauon osaksi opintojaksoa" - Väläyksiä Humakista 8

    Erätauko-säätiö on merkittävä työelämän yhteistyökumppani Humakin yhteisöpedagogitutkinnon Yhteisöllinen pedagogiikka -opintojaksossa. Humakin yhteisöpedagogiopiskelijat saavat opintojakson aikana Erätauko-ohjaajakoulutuksen, joka antaa valmiudet suunnitella ja fasilitoida Erätauko-menetelmällä toteutettuja keskusteluja. Yhteisöllisen pedagogiikan 5 opintopisteen laajuinen kokonaisuus sijoittuu opintojen ensimmäiseen vuoteen.
  • Erätauko nuorille -keskusteluilla kuultiin 153 lasta ja nuorta

    Valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy toteutti syksyllä 2024 oikeusministeriön toimeksiannosta hankkeen, jossa kokeiltiin, kehitettiin ja tuettiin lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Osana hanketta järjestettiin Erätauko nuorille -keskusteluja, joihin osallistui yhteensä 153 lasta ja nuorta. Osallistujat kokivat tulleensa kuulluiksi, arvostivat menetelmää ja toivoivat sen laajempaa käyttöä.
  • ”Minkälaisia ajatuksia sulla tulee tulevaisuuden sosiaaliturvasta?” – Sosiaaliturvadialogien sarja käynnistyy

    Sosiaali- ja terveysministeriö ja Erätauko-säätiö järjestävät 25 Erätauko-dialogia, joissa keskustellaan sosiaaliturvan tulevaisuudesta. Tavoitteena on lisätä julkista keskustelua sosiaaliturvasta, vahvistaa eri tahojen vuoropuhelua, lisätä kansalaisten osallisuutta sosiaaliturvauudistuksessa ja tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi.
Kaikki uutiset