Haastekutsu

Voit tehdä oman haastekutsusi tämän mallin mukaan.

Tule mukaan järjestämään Poikkeusajan dialogeja aiheesta ””Miten pitkä poikkeusaika on vaikuttanut meihin ja mitä meillä on nyt edessä?”

”Hei, X!

Viime keväänä ja vuonna 2020 yli odotusten onnistuneet Poikkeusajan dialogit jatkuvat ja sinut halutaan mukaan järjestämään yhden tai useamman dialogin syyskauden aikana.

Poikkeusajan dialogit tarjoavat kansalaisille ja yhteisöille mahdollisuuden käydä rakentavaa keskustelua poikkeusaikojen paineessa.

Keskustelujen avulla lisätään ymmärrystä siitä, mitä olemme kokeneet ja miten jatkamme huomenna? Keskusteluja järjestetään runsaasti saman päivän aikana eri puolilla Suomea lukuisten toimijoiden järjestämänä.

Tavoite on tarjota ihmisille turvallinen tila keskustella rakentavasti koronan tuottaman epävarmuuden keskellä ja katsoa samalla tulevaisuuteen.

Keskusteluista tehdään yhteenveto, jonka Valtionvarainministeriö välittää myös valtion ja kuntien hallinnolle.

Keskustelujen yleinen päivämäärä on 27.10. Keskustelun toteutustavaksi suositellaan Erätauko-mallia ja kestoksi 120 minuuttia, mutta voit myös käyttää itsellesi ja kohderyhmällesi parhaiten sopivaa dialogi-menetelmää.

Keskustelun järjestämiseksi yhdistä teema ””Miten pitkä poikkeusaika on vaikuttanut meihin ja mitä meillä on nyt edessä?” Mistä olet huolissasi ja mikä luo luottamusta? Sinua ja kohderyhmääsi koskettavaan aiheeseen. Sen alla voi käsitellä esimerkiksi seuraavia aiheita: Mitä on tapahtunut turvallisuudentunteelle? Koetko että olemmeko jakautuneet? Miten toivumme pitkään jatkuneesta kriisistä? Voitte muokata aiheen itsellenne sopivaksi, esimerkiksi näin: ”Miten pitkä poikkeusaika on vaikuttanut(työyhteisöömme/ opiskeluun/ vanhuksiin/ koululaisiin/ lapsiin …) ja mitä meillä on nyt edessä?Aiheen määrittelyyn saat tarvittaessa apua.

Riippuen koronatilanteesta voit järjestää keskustelut joko kasvokkain tai etänä. Näihin molempiin saat materiaalit, perehdytyksen ja sparrausta.

Jos haluat järjestämisen sijaan osallistua keskusteluun, voit ilmoittautua keskusteluun mukaan tapahtumasivun lopusta löytyviin avoimiin keskusteluihin: http://www.eratauko.fi/tapahtumat/poikkeusajan-dialogit/

Keskustelun järjestämisen tueksi saat:

  • Kutsupohjan teksteineen ja ehdotuksen kutsutavoista ja aikataulusta.
  • Erätauko-keskustelun kaavan (käsikirjoituksen), josta löytyy keskustelun ohjaamiseen tarvittava ohjeistus kasvokkain tai etänä.
  • Perehdytyksen. Perehdytykset järjestetään 4.10. klo 9-11 ja 10.11 klo 10-12.
  • Pienryhmäsparrauksen ja tuen ennen keskustelua (aika sovitaan perehdytyksessä kullekin pienryhmälle)
  • Järjestäjän infopaketin, josta löytyvät ohjeistukset ja materiaalit http://www.eratauko.fi/tapahtumat/poikkeusajan-dialogit/

Keskustelun järjestäjänä sinun tulee:

  • Ilmoittautua keskustelun järjestäjäksi vastausviestillä samantien tai viimeistään kahta viikkoa ennen ensimmäistä keskusteluasi sähköpostitse osoitteeseen: toni.kuoremaki@eratauko.fi
  • Ilmoittautuessasi kerrothan seuraavat tiedot:
  1. Keskustelun tai keskustelujesi tarkennettu aihe sekä päivämäärä.
  2. Mikäli keskusteluusi on avoin ilmoittautuminen, kerro tilaisuuden kellonaika ja ilmoittautumisosoite tai linkki.
  3. Ilmoittaa haluatko mukaan 4.10. klo 9-11 tai 10.11 klo 10-12.
    perehdytykseen.
  • Valita järjestääkö keskustelun kasvokkain vai etänä.
  • Kutsua keskustelijat.
  • Vetää keskustelu.
  • Varata keskusteluun henkilö joka toimii kirjurina.
  • Toimittaa keskustelun kirjaus ja yhteenveto heti keskustelun jälkeen.

Poikkeusaikojen dialogien koordinoinnista, tilannekuvan koostamisesta ja sen välittämisestä valtion- ja kuntien hallintoon sekä julkaisemisesta kaikkien käyttöön vastaavat oikeusministeriö, DialogiAkatemia, Sitra, Erätauko-säätiö, valtiovarainministeriö ja valtioneuvoston kanslia.

Sinua tarvitaan nyt! Tervetuloa mukaan!